тукан

Семейство Ramphastidae

Информация и функции

Туканите се наричат ​​членове на семейство Ramphastidae, което се състои от 5 рода и приблизително 42 вида . Това е птица, чието име идва от думата Tukana, която от своя страна принадлежи на езика Tupi. Също така е лесно разпознаваем по дългия, колоритен клюн; и свързани с тропическите гори и тропическата среда.

Описание на тукана

Според вида, туканът може да е с дължина от 29 до 63 сантиметра и тежи 130 до 680 грама. Например, туканът е туканът, който достига до 63 сантиметра; и едно от най-малките е зеленото tucancito, което е с дължина от 33 до 36 сантиметра.

Така туканът е животно с относително малки размери, но това не пречи да се откроява от другите птици. Атрактивността на човката и оперението е поразителна: законопроектът е дебел и дълъг, но все още светъл и в зависимост от вида преобладават цветове като синьо, жълто, червено и зелено; оперението е черно, а в областта на гърдите е оцветено жълто, бяло или синьо и с оранжева ивица.

Може също да е ваш интерес ... Фламенко

Краката са къси и силни, като първият и четвъртият пръст са подредени назад. Има малки зъби, подобни на тези на трион и дълъг и плосък език, с размери около 14 или 15 сантиметра. Древните натуралисти смятат, че по денталната морфология туканът е птица, която консумира месо, но днес е добре известно, че не е така.

Двата пола са много сходни физически.

Разпространение на тукани и местообитание

Туканът е роден в Америка и обитава южно Мексико, Централна Америка, Карибския регион и северната част на Южна Америка в тропически и субтропичен климат. Обитава влажните джунгли с изобилие от дървета, на които може да построи гнездото си.

Поведение на Тукан

Той е заседнал вид, който живее в един район през целия си живот или в голяма част от него. Тя не е мигрираща птица.

Средният живот на тука в природата надхвърля 20 години. Голяма част от времето е върху дърветата, откъдето е в състояние да общува, като излъчва някакъв вид крякане, за да се обади на друг тукан. Живейте като двойка или в стада от около 6 члена.

Хранене с тукан

Пикът на тукана, въпреки колко силен и мощен изглежда, служи малко като елемент на отбраната или борбата, защото е куха и светлина. По-скоро се използва за обелване на плодове и достигане до тях на отдалечени клони.

Диетата му е основно тропически плодове, но не е животинско животно, тъй като може да ловува насекоми, гущери и яйца.

Възпроизвеждането на тукан

Това е моногамно животно. Любопитен факт е фактът, че по време на ухажване е обичайно за мъжете и жените да предлагат храна един на друг, може би в опит да установят по-тесни връзки.

Веднъж годишно жената полага 2 до 4 яйца в гнездото, вградени в дупки в дърветата. И двамата родители се грижат за яйцата. Когато излюпващите се люпи, те са напълно лишени от оперение и човката е все още малка. Това няма да достигне окончателния размер за няколко месеца.

Тукански заплахи

Това красиво животно е в опасност и постоянно е заплашено не само от естествените си хищници, но и от човека. Всъщност, това е най-голямата им заплаха, когато унищожат естественото си местообитание и я заловят за продажба като екзотичен домашен любимец.

В момента в някои страни е престъпление да има тукан като домашен любимец и да търгува с птицата.

Видео данни