Нос за бутилка с делфини

Tursiops Truncatus

Информация и характеристики

Tursiops truncatus , известен също като Бутен Нос или Мулар, е вид китоподобни със зъби, които принадлежат към семейството на океанските делфини или Delphinidae. Той е най-известният от 30-те вида делфини, поради широкото му разпространение, тъй като присъства в повечето аквариуми и увеселителни паркове.

Описание на делфина

Този бозайник може да достигне 2-4 метра дължина, тежи между 150 и 650 kg и да живее до 20 години. Мъжките са по-големи от женските. Делфините се плуват със скорост от 5 до 11 км / ч, но могат да се пръснат при 35 км / ч за кратки периоди.

Може да се интересувате ... Narval

На всеки пет или осем минути делфините излизат на повърхността, за да дишат през отдушник на върха на главата.

Научните изследвания показват, че вашата мечта е много лека, тъй като двете страни на мозъка ви, ляво и дясно, се редуват да спи и в същото време да са нащрек.

Той има мощни и остри конусовидни зъби, подредени в 18 или 26 двойки от всяка страна на челюстта.

Те използват метода на ехолокацията като форма на социално взаимодействие и при улавяне на плячка.

Разпределение на делфините

Муларе обитават тропически и умерени води, както в крайбрежните местообитания, така и в откритите води или пелагичните райони. Те обитават Тихия океан, Атлантическия и Индийския океан, както и множество морета.

Нос за бутилка за делфин

Техният хранителен режим се основава главно на риба и безгръбначни от крайбрежните и крайбрежните райони. За тези, които са на по-открити места, диетата се състои от калмари, дребни риби, змиорки и други видове.

Той не използва зъбите си, за да дъвче храната, те служат за избягване на многобройните тръни на рибата. Обикновено ловуват сами и като екип. Те използват много ефективна техника, наречена "Fish Strike", където делфините обикалят рибните училища, за да създадат ефект на кипене като "джакузи", принуждавайки рибата да скочи от водата, която те използват, за да ги улавят.

Размножаване на делфините

Делфините не са агресивни, освен когато става въпрос за борба за достъп до жена и по този начин демонстрират своята сила и господство. Те достигат полова зрялост на 11 години при мъже и 12 при жени. Обикновено времето на топлина се случва през пролетта. И двата пола имат генитални отвори в горните части на телата им.

Периодът на бременност на делфина продължава между 11 и 12 месеца и обикновено има едно теле, което е от 1 до 1,5 метра и тежи от 30 до 40 kg. Женските имат потомство на всеки две или три години и времето за кърмене е с максимална продължителност от 18 месеца.

Обикновено ражданията се срещат в плитки води, а бебето остава с майката няколко години след отбиването им.

Поведение на делфина

Те обикновено образуват групи от до 12 елемента, наречени шушулки. Това е приятелско и благородно животно с човешкото същество.

Смята се, че маймуните са вторите най-интелигентни животни на планетата след човешкото същество, но невероятно тази позиция е заета от делфини, така че те са необходими в различни дейности, вариращи от терапии за хора с някои заболявания, до нападения. на врагове и откриване на мина в Съединените щати.

Нос за делфинова бутилка (видео)

инфографики

(Кликнете, за да разширите)